Tanulásmódszertani tréning

 

Októberben induló, 20 órás intenzív tanulásmódszertani tréningünkről itt olvashat:

Bővebben, a hamarosan induló tréningről!

 

Számos iskolás gyermek küzd azzal a problémával, hogy amikor már önálló tanulásra kényszerül, és a megtanulandó anyag mennyisége is növekszik (általában az iskola felső tagozatán), a tanulásba fektetett energiáját nem tükrözik az érdemjegyek, vagy éppen a nehézségek miatt „feladja”. Mindkét esetben csökken a sikerélmény, a tanulási motiváció, ami végső soron általában az érdemjegyek romlásában is megmutatkozik. Ez sokszor csak a megfelelő tanulási módszerek, ismeretének hiányából adódik.


Ezen a problémán szeretnénk segíteni – iskolai környezetben is kipróbált – tanulásmódszertani tréninggel. A tréning általában 14 órás, de az egyéni igényekhez, problémákhoz alakítható. Egyéni foglalkozás esetében az alapprogram mellett kimondottan a gyermek speciális problémáira koncentrálunk. 3-5 fős csoportok alakításánál a program kötöttebb, de itt is van lehetőség a differenciálásra. Csoportok jelentkezése esetén alacsonyabb óradíjjal számolunk.
A tréning első órája közös beszélgetéssel telik, ahol a szülőnek és a gyermeknek is lehetősége van iskolai sikereinek és kudarcainak, problémáinak, elvárásainak, a tanuláshoz való attitűdjének, motivációs bázisainak feltárására. A következő két alkalommal a gyerekek - életkoruknak megfelelő - tanulási képességvizsgálaton vesznek részt. Ennek eredményét a gyermekkel és a szülővel is megkonzultáljuk, és javaslatot teszünk a fejlesztés irányaira, módszereire. Ezek alapján állítjuk aztán össze az egyénre szabott tréning tematikáját.


A tréninget 10 éves kortól ajánljuk. Felső korhatár nincsen, hisz tapasztalataink szerint sok felsőoktatásban tanuló fiatal vagy felnőtt is küzd a megfelelő tanulási módszerek ismeretének hiányából eredő tanulási nehézségekkel.

 

 

Érdeklődése esetén kérem, keressen bennünket e-mail-en vagy telefonon!

hesztiatanacsado@gmail.com

+36 20 9350 065